Сагата с хартиената бюлетина е ненужна, но щом са решили депутатите,

...
Сагата с хартиената бюлетина е ненужна, но щом са решили депутатите,
Коментари Харесай

Антон Кутев коментира сагата с хартиената бюлетина

" Сагата с хартиената бюлетина е ненужна, само че щом са решили депутатите, дано да си я развиват. Проблемите на хората са напълно разнообразни.... Никоя от партиите няма да си качи резултата и да събере повече доверие от това, че бюлетината няма да е едната, а ще е другата. В политиката едно от базовите неща е доверието, а изборите са инструментариум. Когато за теб стане значим инструментариумът, това значи, че си изгубил всякаква политическа ориентировка, значи, че виртуалният свят на твоите ползи е станал по-голям от действителния свят на хората ".  Това съобщи пред БНР представителят на служебното държавно управление Антон Кутев.

Той акцентира, че служебното държавно управление ще подсигурява честността на изборите, в случай че се наложи даже и с пръстов отпечатък и лицево различаване.

" Нещата се трансформират постепенно и мъчно, с работа във вярната посока, само че Изборният кодекс не е тази посока ", акцентира още Кутев и разяснява, че партиите евентуално се готвят за нови избори и по тази причина по този начин подреждат целите си.

" Това не е конфликт единствено сред България и Европейската комисия, този конфликт върви и вътре в Европа. Едните хора, които ще останат без работа, са прави. Другите, които споделят, че желаят да дишат чист въздух и децата им да са здрави, също са прави. Това са две мощни мотивации и вярното, което би трябвало да направи страната, е да отбрани и двата вероятни разновидността. Този диалог касае и Плана за възобновяване ", с тези думи  Антон Кутев разяснява така наречен закриване на въглищните централи.

Според Кутев служебното държавно управление е съумяло за три месеца " да подкрепи излизането на страната от най-малко три рецесии " и уточни проблемите в енергетиката, инфлацията и обедняването на хората поради високите цени.

По думите на говорителя на служебното държавно управление сега не е на дневен ред разговор за смяна на конституционния модел на ръководство на страната към президентска република:

" Това е и рисково, тъй като, в случай че в тази раздробена обстановка в Народното събрание, вземе, че се събере някакво конституционно болшинство, то това ще е толкоз популистко, че ще докара до съществени проблеми въобще в развиването на страната. В този миг освен не може, а и не би трябвало да се приказва за промени в Конституцията ".

Президентът може да бъде поръчител за излаз от рецесията и за това не му би трябвало смяна в Конституцията, с цел да извършва тази си функционалност, посочи още Антон Кутев и добави, че високият рейтинг на служебното държавно управление е поради това, че излъчва непоклатимост.

" Бюджетът е въпрос на постоянно държавно управление, тъй като в него има политика, има идеология - ляво и дясно. Бюджетната процедура изисква работещо постоянно държавно управление и парламент с болшинство, с цел да решат кои от всички недостигащи пера ще развием.... Ако повдигането на пенсиите в този момент докара до мощна инфлация след три месеца, от която пенсионерите ще излязат по-бедни, има ли смисъл да ги подвигаме? ", сподели Кутев.

Служебното държавно управление ще извърши периодите, дадени от Народното събрание, и ще бъде предоставена на Украйна техниката, която е допустимо да се даде, съобщи представителят на служебния кабинет.

По думите му страната би трябвало да даде пари за изтребители, а не за обществени помощи, тъй като има война: " Когато си преди война, на теб ти би трябвало оръжие. Със обществени помощи война не се печели, в случай че ти се наложи да участваш ".

От следствията по Автомагистрала " Хемус " нищо не се случи, откакто попаднаха в прокуратурата, разяснява още Антон Кутев и " към този момент има вдигнат звук ", само че би трябвало да сработи механизмът сред държавно управление, Министерство на вътрешните работи, разследване и прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР